15 TEMMUZ MİLLİ İRADE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Vizyon: Toplumsal erdemi yakalamış, etik kuralları benimsemiş, demokratik düşünce yapısı ve evrensel değerlere sahip, kararlı, inançlı, ilkeli, başarıya koşmaktan zevk alan bireylerin yetiştiği; uygulamaya koyduğu modern eğitim yaklaşımlarıyla öğrenmeyi öğrenen ve öğreten, sportif, sosyal, kültürel ve bilimsel çalışmalarıyla bölgemize ışık tutan, ulusal ve uluslararası örnek bir kurum olmak.

Misyon: Her alanda bilginin gücünü yanına alsın,bilginin paylaşıldıkça çoğaldığını bilsin,paylaşma ve işbirliğine açık olsun. İdeal oluşturmak isterken öğüt vermekten ziyade örnek olunması gerektiğine inansın. Kendilerinden emin olsun. Doğruları yaptıklarında alacakları cevaplardan korkmasın. Gerekenleri yerine getirmede endişeleri olmasın. Verdiğimiz eğitim, öğrencileri bir üst öğrenime hazırlasın, hayata atıldıklarında ise İşin Anahtarı, Ekmeğin Kapısı olsun.

Başarılar: AHMET TURGUTALP : 2021 YKS TÜRKİYE 975.Sİ & TARIK EYYÜP HATİPOĞLU: 2021 YKS TÜRKİYE 21480.Sİ ÖMER FARUK BELİREN : 2020 YKS TÜRKİYE 5016 & ABDUSSELAM BARMAN : 2020 YKS TÜRKİYE 9915 & MURAT SUNGUR ARTAR: 2020 YKS TÜRKİYE 11367 & HALİL İBRAHİM YILDIZ :2020 YKS TÜRKİYE 12772 & AHMED SAİD KILIÇ : 2020 YKS TÜRKİYE 26160 & M.HÜSEYİN KİŞEÇOK : 2020 YKS TÜRKİYE 32708 & YASİN BOZKURT: 2020 YKS TÜRKİYE 34174 & ONUR GÜDER : 2020 YKS TÜRKİYE 41860 & BERAT DİNLER : 2020 YKS TÜRKİYE 53212 &

Isınma: Okulumuz ve pansiyonumuz Doğalgaz ile ısınmaktadır.
Yabancı Dil: İngilizce ve Arapça
Servis Bilgisi: Öğrencilerimizin isteğine bağlı olarak servis hizmeti de verilmektedir.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: Okulumuz 2023-2024 eğitim öğretim yılında 407 taban puan ile 483 tavan puan arasında öğrenci almıştır.
Okulun Sınav Başarı Durumu: Okulumuz öğrencisi Ahmet TURGUTALP 2021 YKS Sınav Sonuçlarına göre Türkiye 975.si olmuş ve Türkiye´nin en seçkin Üniversitelerinden olan Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünü kazanmıştır. YKS 2021 sonuçlarına göre ilk 1000´de 2, ilk 20000´de 4 öğrencimiz yer almıştır. Toplamda 2 öğrencimiz Tıp Fakültesi, 8 öğrencimiz Hukuk Fakültesi kazanmıştır. Öğrencilerimiz ayrıca Yazılım mühendisliği, Makine Mühendisliği, Bilgisayar İnşaat Mühendisliği, Hemşirelik, Sınıf öğretmenliği, İlahiyat Fakültesi gibi birçok alanda Üniversiteye yerleşme başarısı göstermişlerdir. 2022 sonuçlarına göre okulumuz 5-Tıp Fakültesi, 1 Eczacılık Fakültesi, 6 Hukuk Fakültesi, 5 Mühendislik fakültesi ve Hemşirelik, Sınıf öğretmenliği, İlahiyat Fakültesi gibi birçok alanda Üniversiteye yerleşme başarısı göstermişlerdir. 2023 yılında 2 Tıp Fakültesi, 2 Diş Hekimliği Fakültesi 6 Hukuk Fakültesi ve Hemşirelik, Sınıf öğretmenliği, İlahiyat Fakültesi gibi birçok alanda Üniversiteye yerleşme başarısı göstermişlerdir. HEDEF 2024 projesi kapsamında öğrencilerimiz 2024 YKS Sınavına sıkı bir şekilde hazırlanmaya ve yeni başarılar elde etmeye çalışmaktadırlar.
Sportif Etkinlikler: Okulumuzda başta futbol ve voleybol turnuvaları başta olmak üzere Futsal, Masa Tenisi, Badminton, basketbol gibi turnuvalar her yıl düzenli olarak gerçekleştirilmektedir.
Bilimsel Etkinlikler: Okulumuzda TÜBİTAK Bilim ve Teknofest fuarları olmak üzere Öğrenci bilim etkinlikleri, münazara yarışmaları, genç kaşifler ve genç bilginler gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmektedir.
Proje Çalışmaları: Okulumuz Fen ve Sosyal Bilimler Projesi uygulayan bir İmam Hatip Lisesidir.Bünyemizde ayrıca İmam Hatip Ortaokulu da bulunmaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: 2023-24 eğitim öğretim Yılında İl Milli Eğitim bünyesinde Okulumuz 2 öğretmeni ve 4 öğrencisiyle beraber "Kültürel ve Akademik Gözlem Gezileri" adı altında Almanya, Fransa, Belçika ve Hollanda ülkelerine gezi düzenlenmiştir.
Kontenjan Bilgileri: okulumuzda lise bölümüne her yıl 60 öğrenci alınmakta ve sınıf mevcutlarımız 20 kişiden oluşmaktadır.İmam Hatip Ortaokuluna ise her yıl sınavla 40 öğrenci alınmaktadır.
Diğer Hususlar: SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ: TWİTTER : https://twitter.com/15temmuzproje12 İNSTAGRAM: bingol15temmuzmilliradeihl2021 FACEBOOK: https://www.facebook.com/projeihl.bingol

WEB - https://15temmuzmilliiradeaihl.meb.k12.tr

Adres - Saray Mah.Bingöl Muş Bulvarı No 65 BİNGÖL MERKEZ

Yerleşim Yeri - SARAY MAHALLESİ BİNGÖL MUŞ BULVARI NO:65 PK:12000 BİNGÖL

Adres - Saray Mah.Bingöl Muş Bulvarı No 65 BİNGÖL MERKEZ

Ulaşım Okulumuza çarşı merkezinden Devlet Hastanesi-Kaleönü mahallesi servislerine binilerek rahatlıkla ulaşılabilmektedir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz il merkezinde Saray Mahallesi Bingöl-Muş Yolu caddesinde bulunmaktadır.